.somewhere over the rainbow.

kertomuksia pienten ihmisten suurista kokemuksista.

torstaina, marraskuuta 30, 2006

city of angels pt. 1

noniin. ollaan taalla bangkokissa.

tultiin juuri hulluista bileista. q-bar oli paikan nimi, dj premier oli esiintyjan nimi. se on gang starrista. voitte arvata mun lempibiisin gang starrilta, se tuli tanaan.

mutta siis aika hienoo on ollut, humala tuli jostain.

mulla oli mielestani paljon sanottavaa, mutta en muista niista yhtaan.

niko sanoo: ei mulla kylla oo nyt oikein mitaan lisattavaa, muuta kun etta hyvaa kevatrullaa ja aika kuuma taalla.

lopetan ehka tahan kun oon hieman huonona.

oli helmet pilee. parhaat hip-hop-sellaiset ikina.

markia suudelmia kaikille.

-t.

tiistaina, marraskuuta 28, 2006

Lähdön hetki.

Nyt on sitten se The Aamu. Yllättäen heräsin jo seitsemän aikaan, vaikka ei mitään tarvetta olisi vielä olla pystyssä. Ensimmäinen lento lähtee Klo: 17.10 Helsinki-Vantaalta kohti Lontoota. Lontoossa välilasku ja koneen vaihto. Sieltä matka jatkuu Bangkokkiin, johon saavumme paikallista aikaa keskiviikkona noin kolmen aikoihin päivällä..en nyt muista tarkkaa aikaa enkä jaksa sitä tuolta tavaroista kaivaakkaan.

Mitäs tuli laitettua eväslaukkuun?

-Matkaliput + kopiot
-Passi
-Tukku rahaa
-6*bokserit
-4*sukat
-2*t-paita
-3*sortsit
-pyyhe
-3*diabolo ja 100 metriä narua :)
-2*bolo kepit
-6 jonkkapalloo
-hammasharja -tahna yhdistelmä
-3*huivi
-Läppäri
-mahalääkkeet
-särkylääkkeet (Huhu -> DJ festivaalit aiheuttavat aamuisen päänsäryn jo matkan ensimmäisinä päivinä)
-aurinkorasva
-släpärit
-videokamera + sukelluspussi videokameralle
-otsalamppu
-kännykkä ja laturi
-hyttysmyrkky
-käsidesifiointi aine
-tiskiharja (Tämä saattaa kuulostaa älyttömältä ottaa mukaan, mutta monessa matkakertomuksessa on suositeltu ottaamaan tiskiharja mukaan. Niitä ei kuulemma Malesiasta saa ja asumme kuitenkin samassa asunnossa 5 kuukautta)
-Pitkiä vaatteita/umpi kenkiä en laukkuun pakannut yhtään, mutta yhdet kannan päälläni.

Siinä taisi olla suurinpiirtein kaikki. Painoa tuli yhteensä noin 10 kiloa eli aika sopivasti.

Kiitoksia kaikille läksiäisissä olleille.. Meille tulee teitä ikävä. No tulee niitäkin kohtaan ikävä , jotka ette pääseet tulemaan läksiäisiin.

-0-

torstaina, marraskuuta 23, 2006

Pitkät yöt

Klo:04.00 keskiviikon ja torstai välinen yö. Heräsin tossa puolituntia sitten enkä yksinkertaisesti vaan saa unta. Puhuin tossa aikaisemmin, että niitä lähtöfiiliksiä tulis sitten myöhemmin. Silloin en tiennyt, mitä ne sellaiset lähtöfiilikiset oikein on.. Nyt tiedän. Tää ei oo ainut yö tällä viikolla. Taitaa olla kolmas kerta, heh.

Voisin vaikka kertoa, jotain mitä ei olla vielä muistettu mainita. Saatiin Malesiasta eräänlainen "varoitus" maili reilu viikko sitten, jossa kerrottiin meidän viisumihakemuksien viivästyvän. Jos ylitämme Malesian rajan ennen hyväksymistä tulee meille sakkoa 5ooRM. Vielä ei oo kuulunu mitään ja lähtöön on nyt viisi päivää. Ehkä se sieltä ehtii tulla.

-5-

perjantaina, marraskuuta 17, 2006

jotain ja ei mitään

Ei mulla ehkä ollutkaan sanottavaa.

Nojoo, vähän jotain. Bangkokissa on 28.11. - 4.12. sopivasti jotkut DJ festivaalit, mikä on ihan mukavaa. Tosin pääpaino taitaa olla aikalailla house-puolella, mutta on siellä jotain muutakin. Siellä on ainakin Doc Scott, drum 'n' bass -pioneeri (kyllä, pidän myös dnb:sta jos ette tienneet), jota ei tosin valitettavasti nähdä kun se on jo 28. päivä ja me saavutaan vasta 29. päivä. Harmi. Sitten oli DJ Premiere ja Jazzy Jeff. Oli siellä muitakin ihan hyviä kai, noi pisti ensimmäisinä silmään. Kattokaa www.bkkdjfestival.com jos kiinnostaa.

Näin yks yö unta että joku oli kommentoinut tänne.

11.

torstaina, marraskuuta 16, 2006

Hehkutus!

JUHUU!! Tänään se alkoi..... Nimittäin 7kuukauden loma. Miettikääpä, miltä tuntuu kun on takana 9vuotta peruskoulua, 3vuotta lukiota, vuosi inttiä, 3vuotta yliopistoa ja 1/2vuoden työrupeama ja sit yhtäkkiä, kun tuut kotiin ja tajuat että seuraavat 7kuukautta irtaudut "normaalista" elämän peruskaavasta kokonaan ja voit unohtaa lähes kaikki murheet ja velvoiteet, jotka olet ympärillesi luonut 23 vuoden aikana. MAHTAVAA SAATANA! Nyt, kun vanhat murheet on takana niin tuli jo uus. En nimittäin tiedä miten päin tässä pitäs olla.

Ostimme(alustavasti) Teron kanssa kahdelta syyslukukauden vaihto-oppilaalta moottoripyörät mallia Ruma , mutta Näppärä. PRUM PRUM

-12-

torstaina, marraskuuta 02, 2006

tiedotus

Helvetin kylmä tuolla. Penangilla on tänään 31 astetta lämmintä.

26.

keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

kuumotus

Kohta alkaa kai oleen aika vähän.

On sen verran paska sää että siirrän ajatukseni hetkeksi lämpimämpiin asioihin ja kerron hieman lisää tulevasta. Ajattelin laittaa myös hieman kuvia (ts. linkkejä kuviin) jo ennakkoon, ihan vaan siltä varalta että joku Teistä ei vielä ole yhtään kateellinen.

Hieman asumisesta Penangilla. Yliopistohan tarjoaisi meille lähes ilmaisen asumisen omassa asuntolassaan, joka on kuulemani mukaan armeijan tupien tasoista. Eli muutama ihminen aina yhdessä huoneessa, yhteiset vessat ja keittiöt sun muut. Ei ilmastointia. Ei kiitos. Tarkoitus on hommata Nikon kanssa kämppä. Siinä USM:n (koulumme nimi on siis Universiti Sains Malaysia, eli USM) lähistöllä on kolme isompaa kerrostalokompleksia joissa on kämppiä vuokrattavana, ne kulkevat nimillä N-Park, E-Park ja Sunnyville. Todennäköisesti otetaan huoneisto talosta nimeltä Sunnyville, koska se on kuulemamme perusteella paras. Kämpät joita siellä vuokrataan on ilmeisesti lähes kaikki kolmioita. Eli kolme makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kaksi kylpyhuonetta ja kaksi parveketta. Vuokra on jotain 300 e/kk. Käy. Sunnyvillessä on alakerrassa myös ainakin uima-allas, ravintola ja kauppa. Muistan kuulleeni joskus myös tenniskentästä jotain, mutta se nyt on ihan sama, en minä mitään tennistä osaa. Niitä kuvia löytyy http://www.students.tut.fi/~pilehtin/vaihto/index.html ja http://www.cs.tut.fi/~helke/malesia/. Noi kämppäkuvat on ilmeisesti juurikin tuolta Sunnyvillestä. Ja aika paljon samoja mestoja varmaan käydään läpi mitä noissa kuvissa on.

Kuulemma siellä pitäisi opiskella. Kuulemma melko vähän tosin. Sekin käy meille. Kolme kurssia on ilmeisesti joku minimi että saa tuet ja apurahat, en ole kyllä ihan varma tästäkään, yhdestä vaihtoraportista luin. Siinä sanottiin myös näin:
"Kolmen kurssin suorittaminen tarkoitti käytännössä pari tuntia päivässä maanantaista keskiviikkoon, jolloin vapaa-aikaa jäi koulun ohella aika runsaasti. Vaihtarit saivat myös melko helposti luvan olla poissa luennoilta, mikäli oli joku reissu tiedossa."
Mun mielestä ihan sopiva määrä koulunkäyntiä. Ehtii matkustella, mikä taitaa olla matkan päätarkoitus (hyvänä kakkosena on varmaan olut. Noeivaa).

Ei kai mulla taas muuta. Kunhan tapoin aikaa hieman.

27.