.somewhere over the rainbow.

kertomuksia pienten ihmisten suurista kokemuksista.

keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

kuumotus

Kohta alkaa kai oleen aika vähän.

On sen verran paska sää että siirrän ajatukseni hetkeksi lämpimämpiin asioihin ja kerron hieman lisää tulevasta. Ajattelin laittaa myös hieman kuvia (ts. linkkejä kuviin) jo ennakkoon, ihan vaan siltä varalta että joku Teistä ei vielä ole yhtään kateellinen.

Hieman asumisesta Penangilla. Yliopistohan tarjoaisi meille lähes ilmaisen asumisen omassa asuntolassaan, joka on kuulemani mukaan armeijan tupien tasoista. Eli muutama ihminen aina yhdessä huoneessa, yhteiset vessat ja keittiöt sun muut. Ei ilmastointia. Ei kiitos. Tarkoitus on hommata Nikon kanssa kämppä. Siinä USM:n (koulumme nimi on siis Universiti Sains Malaysia, eli USM) lähistöllä on kolme isompaa kerrostalokompleksia joissa on kämppiä vuokrattavana, ne kulkevat nimillä N-Park, E-Park ja Sunnyville. Todennäköisesti otetaan huoneisto talosta nimeltä Sunnyville, koska se on kuulemamme perusteella paras. Kämpät joita siellä vuokrataan on ilmeisesti lähes kaikki kolmioita. Eli kolme makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kaksi kylpyhuonetta ja kaksi parveketta. Vuokra on jotain 300 e/kk. Käy. Sunnyvillessä on alakerrassa myös ainakin uima-allas, ravintola ja kauppa. Muistan kuulleeni joskus myös tenniskentästä jotain, mutta se nyt on ihan sama, en minä mitään tennistä osaa. Niitä kuvia löytyy http://www.students.tut.fi/~pilehtin/vaihto/index.html ja http://www.cs.tut.fi/~helke/malesia/. Noi kämppäkuvat on ilmeisesti juurikin tuolta Sunnyvillestä. Ja aika paljon samoja mestoja varmaan käydään läpi mitä noissa kuvissa on.

Kuulemma siellä pitäisi opiskella. Kuulemma melko vähän tosin. Sekin käy meille. Kolme kurssia on ilmeisesti joku minimi että saa tuet ja apurahat, en ole kyllä ihan varma tästäkään, yhdestä vaihtoraportista luin. Siinä sanottiin myös näin:
"Kolmen kurssin suorittaminen tarkoitti käytännössä pari tuntia päivässä maanantaista keskiviikkoon, jolloin vapaa-aikaa jäi koulun ohella aika runsaasti. Vaihtarit saivat myös melko helposti luvan olla poissa luennoilta, mikäli oli joku reissu tiedossa."
Mun mielestä ihan sopiva määrä koulunkäyntiä. Ehtii matkustella, mikä taitaa olla matkan päätarkoitus (hyvänä kakkosena on varmaan olut. Noeivaa).

Ei kai mulla taas muuta. Kunhan tapoin aikaa hieman.

27.