.somewhere over the rainbow.

kertomuksia pienten ihmisten suurista kokemuksista.

sunnuntaina, joulukuuta 10, 2006

moderate behaviour

En mä tosta Bangkokista jaksa enempää jauhaa. Ihan jees mesta muutaman päivän kerrallaan.

Nyt ollaan viikko oleskeltu Malesiassa ja ei voi kyllä valittaa. Täällä aurinko paistaa ja joka päivä on lämpöä yli 30 astetta. Muutamana iltana on nyt ollut hieman ukkosmyrskyä ja sadetta, mutta eipä ne ole haitannut. Oltiin tossa pari päivää Langkawilla, se on semmonen lomasaari neljän tunnin lauttamatkan päässä tästä Penangilta. Se on siitä hyvä, että se on verovapaa saari, joten alkoholi ym. on siellä huomattavan paljon halvempaa kuin muualla Malesiassa. Täällähän on olut yhtä kallista, tai oikeastaan jopa kalliimpaakin, kuin Suomessa. Täällä lava olutta maksaa n. 130 RM (vähän vajaa 30 e) kun Langkawilla lavan saa hintaan 31 RM (abaut 6,5 e). Tosin sieltä sais tuoda vaan 6-päkin tai litran viinaa, mutta me kyllä tuotiin molemmat lava ja kaks viinapulloo.

Ollaan muuten hommattu paikalliset liittymät. Meidät saa niistä paremmin kiinni kuin Suomen liittymistä. Numerot on Tero: +60 17 4432 022 ja Niko: +60 17 4432 051. Tehtiin myös yhteinen messenger/email-osoite, joka on hajotkaa.pakkaseen@hotmail.com. Ja jos joku haluaa lähettää kirjeitä tms. niin meidän osoite on 2B-15-07, E-Park, Jalan Batu Uban, 11700 Gelugor, Penang, Malaysia. Noi kaikki löytyy myös tuolta sivun vasemmasta reunasta.

Ainiin, meillä alkaa huomenna koulu. Tai siis perehdytysviikko oikeastaan. Koulu kai alkaisi viikon päästä maanantaina, mutta me vissiin lähetään heti perehdytysviikon jälkeen Phukettiin kun Nikon porukat ja Kimi ja Satu tulee sinne. Tosin ei vielä tiedetä saadaanko passit siihen mennessä takasin kun ne pitää huomenna antaa johonkin tonne koululle, mutta toivotaan.

Niin ja semmonenkin kävi että meitä kysyttiin alustavasti Peugeotin mainokseen. Hahah aatelkaa jos ne ottais tän näkösen jätkän johonkin telkkarimainokseen. Menis koko pulju konkurssiin kun kukaan ei enää ostais niitten autoja. Mutta Nikosta ne oli vissiin enemmän kiinnostuneita, sille ne soitteli jo uudestaan. Katotaan miten käy.

Ei mulla muuta tällä erää. Tulkaa käymään, meillä on yks vapaa huone.

Voikaa hyvin, niin mekin tehdään.

-t.

keskiviikkona, joulukuuta 06, 2006

Bangkok summary + penang feelings

Ollaan nyt siis saavuttu penangille ja vuokrattu kämppä e-park nimisestä asuntokopleksista. Asunnolla on kokoa noin 100 neliöö sisältäen keittiön, olohuoneen kolme makuuhuonetta, kaksi vessaa ja suihkua ja kaksi parveketta. Partsilta näkyy meri ja uima-allasalue(kuvassa)->kohtuu hieno sellainen näin vuokratalokompleksiin nähden. Käytiin tänään ekaa kertaa ajalemassa ostamillamme mopoilla ja jouduttiin heti ratsiaan :O). Pienen kuulustelun jälkeen päästiin jatkamaan matkaa vaikka mopot ei oo vielä edes meidän nimissä. Noh.. Penagista lisää myöhemmin, mutta pienen summaryn Bangkokista voisin tähän kirjoittaa, kun ei sitten myöhemmin muista kuitenkaan.

Bangkokkiin on hyvä välietappi matkaajalle, joka haluaa reissata aasiassa. Sieltä on hyvät yhteydet kaikkialle Aasiaan. Ja halpoja hostelleja on liianlkin paljon. Lisäksi sieltä voit ostaa halvalla lähes mitä tahansa, vaikka tutkinto todistukset lääkärin koulutuksesta tai USA:n kansalaisuuden. Nämä ostokset voit tehdä Khao san roadilla. Khao san road on mesta, jossa näkyy eniten länkkäreitä koko kaupungissa. Se eroaa kuitenkin normaaleista turistirysistä, jollain kummallisella tavalla, jonka takia suosittelen siellä käymistä. Tällä kadulla söimme myös jotain toukkia ja heinäsirkkaa liikkuvasta katukeittiö kärrystä->Postiivinen makulämys yllätys! On bangkokissa niitä temppeli-wat nähtävyyksiäkin, mutta ne jäi meiltä vähän sivuun, kun totesimme että ne näkee postikorteista ja muista valokuvistakin. Itse bangkokin hälinä ja ihmisten määrä on yksi hyvä nähtävyys, jota ei tosin jaksa kovin kauaa, mikäli ei ole todellinen suurkaupunki ihmimen, joka tykkää olla kuumassa , mutta ei rannalla. Siellä on siis todella kuuma, mutta uimaan ja rannalle ei pääse(Paitsi jos haluaa tuhlata rahansa ökyhotelliin), eikä aurinko varsinaisesti paista mihinkään kun koko ajan ollaan jossain talojen välissä tai taivas on muuten vaan harmaan utuinen. Bangkok on siitä huono kaupunki tutustua että sen keskustaksi voidaan luokitella alue, jonka koko on about 30km*30km ja sitä pitäisi sitten seilata ristiin rastiin. Vaatii paljon aikaa, mutta ei siellä jaksa olla niin kauaa. Summa summaarun= Hyvä shoppailla, juhlia ja syödä(hyviä nuudelimestoja ja katukojuja löytyy, joka nurkalta). Älä mene sinne viikkoa pitemmäksi aikaa kerrallaan.

Nämä oli siis Nikon mielipiteet bangkokista, sanon terolle että lisää tai kertoo eriävän mielipiteen bangkoksita blogille, jos niitä löytyy.

Ps. Kaikki aasialaiset nauraa meille, kun meillä on niiden mielestä niin hassut parrat :)

maanantaina, joulukuuta 04, 2006

joku tyyppi sanoi joskus jotain jossain paikassa

Aika jattaa Bangkok taakse ja jatkaa matkaa. On ollut oikein mukavaa tahan asti, ollaan tavattu paljon mielenkiintoisia (ja humalaisia) ihmisia.

Huomenna lahtee tosiaan lento Penangille 7:25 aamulla. Taa oli ihan sopiva aika vaihtaa maisemaa, koska Bangkokissa voi lahinna shoppailla ja bilettaa, ja niita ollaan tehty jo tarpeeks (toista vahan enemman kun toista, voitte arvata). No on taalla tietysti kaikkea muutakin, mutta noi on ne paallimmaiset mita tanne ehka tullaan tekemaan. Toki taalla on paljon kulttuurihistoriallisia ym. kohteita, mutta ne ei ihan aina jaksa niin paljon kiinnostaa.

Ehka teen taydellisemman raportin vahan myohemmin, nyt pitaa menna pakkaamaan.

Lovee.

-t.